Kontrollera och säkert lagra dina lösenord

Expandera alla | Dölj alla

Endast tillgängligt i Kaspersky Plus och Kaspersky Premium.

Om du är en aktiv Internetanvändare behöver du normalt använda många olika lösenord när du besöker Internetbanker, sociala nätverk och e-posttjänster. Det är inte praktiskt att använda många olika lösenord eftersom du måste komma ihåg vilket lösenord som du använder på varje webbplats. Detta bidrar ofta till att användare endast använder ett simpelt lösenord på många olika webbplatser. Men det är ingen säker lösning. Ett simpelt lösenord som används på flera olika webbplatser kan enkelt knäckas eller fångas upp av hackare. Om detta händer med ett lösenord från en Internetbank riskerar du att förlora dina pengar.

Kontrollera styrkan hos lösenord

Kaspersky-programmet kontrollerar säkerheten för lösenord som du skapar på Internet. Om lösenord inte är tillräckligt säkra kan Kaspersky hjälpa dig att skapa starka lösenord och lagra dem på ett säkert ställe.

Skydda mot att använda samma lösenord

När du anger ett lösenord för en webbplats där lösenordssäkerheten är särskilt viktig (som t.ex. sociala nätverk) uppmanar Kaspersky-programmet dig att aktivera skydd mot användning av samma lösenord.

Om skydd mot användning av samma lösenord är aktiverat kontrollerar Kaspersky-programmet om du tidigare har använt det lösenord som du angav på webbplatsen i de följande kategorierna:

Om lösenordet som du anger redan har använts på en webbplats i någon av dessa kategorier meddelar Kaspersky-programmet dig om det och låter dig skapa ett nytt lösenord. Du kan välja de webbplatskategorier som bör övervakas för användning av samma lösenord.

Säker lagring av lösenord och dokument

Kaspersky Password Manager är utformad för att hålla dina lösenord och dokument säkra. Den använder en speciell krypterad lagring för att säkert lagra din personliga information: lösenord, identitetsdata, ekonomisk eller medicinsk information.

Du kan ladda ner Kaspersky Password Manager från Kaspersky-programmets fönster.

Ladda ner och installera Kaspersky Password Manager

Hur man startar Kaspersky Password Manager från Kaspersky-programmets fönster

Se hjälpavsnittet för Kaspersky Password Manager för instruktioner om hur du använder Kaspersky Password Manager.